У команді Володимира Зеленського заявили, що Конституцію необхідно змінити. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив представник Зеленського в Раді Руслан Стефанчук.

Читайте також: Двопалатна Верховна Рада: у Зеленського розглядають зміну форми парламенту

"Конституція буде змінена, але чи буде вона змінена в якійсь частині або ж в цілому, можливо, на референдумі – все це питання дискусії", – сказав Руслан Стефанчук.

За його словами, в планах команди Зеленського – відновити конституційну комісію, тому що, якщо влада і президент повинні задавати напрямок змін, то формувати їх структуру і логіку повинні професіонали.

"... Раніше всі зміни вносилися в розділи повноважень Ради і президента, а ми повинні починати з розділу про права і свободи громадян... Там маса декларативних прав, які абсолютно не мають ні механізму реалізації, ні механізму захисту цих прав. Це треба змінюват ", – сказав Руслан Стефанчук.

Читайте також: В Україні створили Держслужбу по совісті з середньою зарплатою 22 тисячі грн: що вона має робити

Він додав, що команда Зеленського намір залишити за державою сервісні функції, це і є лібертаріанство в їх розумінні.

"Наша мета – українська ліберальна економіка", – заявив Руслан Стефанчук.

Крім того, за його словами, зараз в Україні не існує уніфікованого тексту Конституції. Згідно з даними аналізу, після всіх внесених в різні статті змін не існує їх остаточної редакції, необхідної відповідно до правил законотворчої техніки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook