У команді майбутнього президента України Володимира Зеленського зараз підбирають людей на ключові посади. Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ заявив новообраного президента Андрій Богдан.

Читайте також: Коломойський розповів про компромат на Зеленського

Так, Богдан не повідомив, хто з радників на які посади претендує.

"Ми всі – радники Володимира Зеленського. Рік тому у нас була домовленість: не роздавати посади до перемоги, до моменту отримання самої можливості роздавати ці посади", – зазначив Богдан.

Він навів приклад розподілу посад при Вікторі Ющенку.

"Є класний приклад – досвід комади Ющенка, коли ще й вибори не виграли, а вже всі пересварилися за посади. І так 5 років в тій сварці і пройшли", – зазначив радник.

Богдан зазначив, що для членів команди Зеленського важлива ідеологія, а не посади.

"Назви посад – це не принципово", – підкреслив він.

Читайте також: 19 травня – поганий день для інавгурації Зеленського: штаб Порошенка попався на брехні

За словами Богдана, у Зеленського є розуміння того, скільки посад треба відразу заповнити професійними людьми.

"Співбесіди вже проходять, Володимир зустрічається з великою кількістю людей, претендентів. Але які люди які посади займуть – це вже тільки в голові у Зеленського", – зазначив Богдан.

Богдан заявив, що радники Зеленського вивчають різні варіанти: є категорії, які безпосередньо залежать від президента, як начальник Генштабу, який призначається указом президента, а є міністр оборони, якого треба проводити через Верховну Раду. Радник назвав головну умову, за якої президент зможе зробити ключові призначення.

"Я так розумію, що деякі вакансії Володимир для себе вже закрив, деякі шукаємо. Але в будь-якому випадку рішення буде, коли Зеленський вже буде в Адміністрації президента, коли у нього буде доступ до всіх інформаційних ресурсів держави: базам СБУ, МВС, НАЗКа. ці дані важливо враховувати при кадрових призначеннях", – зазначив Андрій Богдан.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook