Директор НАБУ Артем Ситник не виключає, що ГПУ скоро може оголосити йому про підозру у справі щодо можливого розголошення даних слідства у справі прокурора Костянтина Кулика під час спілкування "оф-рекордз" із журналістами.

Читайте також: Трьом працівникам НАБУ оголосили про підозру, – СБУ

Таку думку він висловив у суботу в інтерв'ю на телеканалі "24", коментуючи відповідну заяву генпрокурора Юрія Луценка, пише Укрінформ.

"На жаль, Україна – це єдина з європейських країн, в якій генпрокурор завжди анонсує щось: от буде підозра, от я внесу подання... Це, на жаль, величезна проблема для України, коли головний правник держави – більше політик, ніж генпрокурор. Але я не виключаю, що така підозра буде оголошена", – сказав Ситник.

Він додав, що не може виключати навіть, що ця підозра буде підписана уже в понеділок. "Можливо, в понеділок. Не знаю. Чим закінчиться справа - буде видно", – зазначив директор НАБУ.

Відповідаючи на запитання, як можуть розвиватися події після оголошення підозри, Ситник сказав, що, ймовірно, його відсторонять від посади, принаймні на час виборів. "Мабуть відсторонять тоді від посади, якщо підуть за таким сценарієм. Я думав, що вони будуть усувати мене через аудитора НАБУ. Але мабуть вирішили схилитися до силового сценарію і піти іншим шляхом – підозра, усунення від посади, принаймні на передвиборчий і виборчий період", – сказав Ситник.

Читайте також: Бізнес-партнера Порошенка вимагають покарати за підкуп виборців

На його думку, ця справа, розслідування якої триває уже 9 місяців, активізувалася зараз тому, що "розслідування НАБУ перед виборами носять велику загрозу для фігурантів проваджень". "Я ще раніше говорив, що будуть погрози, підозри і затримання. Як бачите, мій прогноз справджується. Але я до цього спокійно ставлюся. Шкода, що в спробах оголосити мені підозру чи навіть зупинити роботу НАБУ страждають журналісти", – підкреслив Ситник.

При цьому він наголосив, що на жодних зустрічах з журналістами не розголошував подібної інформації, яку йому закидають.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter