Міністерства оборони України та Японії підписали Меморандум про співпрацю і обміни у сфері оборони, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Читайте також: Україна розширює економічну співпрацю з Білоруссю

"12 жовтня 2018 року в Токіо відбулися перші українсько-японські консультації з питань безпеки… Під час візиту було підписано Меморандум між міністерствами оборони України і Японії про співробітництво і обміни у сфері оборони", – йдеться в повідомленні.

Українську сторону представляли заступник глави МЗС Василь Боднар та заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції, генерал-лейтенант Анатолій Петренко. Японську сторону представляли заступник помічника міністра закордонних справ, посол Хідекі Уяма і генеральний директор з питань міжнародного співробітництва Міноборони Хідео Сузукі.

Як зазначається, сторони обговорили широке коло питань, що становлять взаємний інтерес, у тому числі пов’язаних з політикою безпеки і оборони їх країн, ситуацію в області безпеки у відповідних регіонах, а також двостороннє співробітництво.

Як повідомляється на сайті посольства України в Японії, українська делегація на чолі з Василем Боднаром перебувала в Японії 11 і 12 жовтня. Її метою було проведення перших українсько-японських консультацій з питань безпеки.

Читайте також: Порошенко підписав указ про припинення дружби з РФ

Українські дипломати зустрічалися і проводили консультації зі своїми японськими колегами, представниками оборонних відомств Японії, а також відвідали базу Морських сил самооборони Японії Йокосука.

Як зазначив Боднар, підписання Меморандуму є новим кроком для розвитку оборонно-атлантичного співробітництва.

"Якісно новий крок для розвитку оборонно-атлантичного співробітництва. До речі, Україна – перша держава нашого регіону, з якою Японія підписала подібний документ", – написав він у Twitter.

итайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter