Україна може отримати транш за програмою stand-by Міжнародного валютного фонду (МВФ) в червні, повідомила перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова.

Читайте також:Що буде з курсом долара до кінця року

"Найімовірніше, в червні, оскільки якщомісія МВФ приїжджають у травні, то просто технічно не встигнуть надати транш у травні", – сказала вона в інтерв’ю виданню Лівий берег.

Зі слів Рожкової, для МВФ несподіваним і неприємним сюрпризом було скасування в Україні статті "Про незаконне збагачення".

Читайте також: Крючков "розколовся": "Очільник НАБУ отримав хабар 500 тисяч, друг Порошенка виводив гроші з розкрадання в енергетиці"

"Звичайно, ми їх поінформували про події і про те, що спочатку нам потрібно отримати рішення судів і лише після цього ми зможемо коментувати якусь юридичну позицію, аргументи судів... Як відомо, свої рішення МВФ ухвалює на раді директорів. На борд приходить місія, звітує про поїздку, про результати роботи позичальника. Що вони скажуть цього разу: подивіться, вони розгортають реформу в зворотну сторону", – сказала вона.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook