Велика Британія готова до проведення переговорів з Україною щодо формування нової торговельної угоди, яка замінить Угоду про асоціацію з ЄС після виходу британців із членства Євросоюзу.

Читайте також: У Британії продаватимуть ліки з коноплі

Про це заявила посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко на засіданні прес-клубу в рамках ХІІІ наради послів у МЗС, повідомляє Укрінформ.

"Зараз уже є позитивний сигнал про те, що британці готові до переговорів, в них погоджуються на те, що короткої угоди, дуже скороченої вже не вийде, і тепер більше я бачу м’яч на нашій стороні – ми маємо формувати делегацію, виписувати директиви й наше бачення та починати офіційні переговори", – зазначила вона.

Галібаренко також розповіла, що Україна повідомила британцям, що при підготовці нової торговельної угоди проти того, щоб взяти Угоду про асоціацію з ЄС, її "порізати, повикидати якісь секторальні частини, енергетику й інтеграційну частину" та залишити з неї умовно 10 сторінок, які назвати новою угодою.

"Є сектори, де ми можемо співпрацювати в економіці більше, де ми можемо, наприклад, вийти за межі якихось квот, які були в ЄС", – підкреслила дипломат.

Читайте також: Уродженець Волині отримав меч королеви Великої Британії

Посол наголосила, що українська сторона прагне до повноцінних переговорів з британською та подивитися на нову торговельну угоду "амбітно, навіть у порівнянні з Угодою про асоціацію".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter