Україна посіла 134 місце зі 162 країн світу в індексі економічної свободи. При цьому серед країн Європи вона опинилася на останньому місці.

Читайте також: Порошенко заявив про зростання української економіки під час війни

Про це сказано у щорічному звіті Economic Freedom of the World, повідомляє "Громадське".

Цей індекс розраховується на базі 42 показників, які об'єднані в 5 ключових категорій, таких, як розмір держави (податкових ставок, кількості держпідприємств тощо).

За даними дослідження, за рік Україна піднялася в рейтингу з 149 місця до 134, але все ще входить у перелік країн світу з найнижчим рівнем економічної свободи.

Зокрема, найгірша ситуація в Україні з незалежністю судової системи та неупередженістю правосуддя. У той же час, у дослідженні говориться, що найкраща ситуація в Україні з розміром податку на прибуток.

Читайте також: Назвали найбільші перешкоди інвестування в Україну

В рейтингу Україна опинилася на одній позиції з Беніном. Найближчий європейський сусід України по рейтингу - Білорусь, яку включили в цьому році досліджували вперше. Вона посіла 122 місце.

Найвищий рівень економічної свободи в світі, за даними дослідження, в Гонконгу, Сінгапурі, Новій Зеландії та Швейцарії. У десятку найбільш економічно вільних країн також входить Грузія, США та Британія.

Нинішній рейтинг розраховувався за даними 2016 року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter