Керівництво України повинне дотримуватися жорсткої наступальної лінії у дипломатичних відносинах проти Російської Федерації. І одним із кроків має нарешті стати так званий Закон про деокупацію Донбасу.

Про це заявив народний депутат Ігор Гузь 19 грудня під час програми "Нейтральна територія" на телеканалі "Прямий".

Читайте також: Ігор Гузь: Цього року залучив на розвиток округу майже 27 мільйонів гривень

"Ми знаємо, хто в нас агресор, знаємо, що 20 лютого (18-20 лютого 2014 року – початок масових убивств на Майдані – ред.) розпочалася російська агресія. Законопроект про деокупацію Донбасу треба було приймати ще наприкінці 2014 року… В жовтні цього року ми прийняли його в першому читанні, але станом на кінець грудня Блок Петра Порошенка – це єдина фракція, яка сьогодні гальмує його прийняття, бо, мовляв, "завадить обміну заручників". Дав би Бог обміняємо заручників. Також кажуть, що "Клімкін веде переговори з приводу миротворців", а це може тривати місяць, два, три, рік. Це просто несерйозно", – пояснив Гузь.

Натомість він вважає, що БПП не хоче голосувати за законопроект вже наприкінці грудня, бо просто не може дати відповідної кількості голосів: «Ми побачили, що сьогодні немає голосів, що частина депутатів вже відпочивають на іноземних курортах. Багато депутатів кажуть «було б непогано просто з Сейшелів натискати кнопку».

"Є дві прості позиції: ми або жорстко ставимося до Російської Федерації і декларуємо це в законодавчих ініціативах, або ми, як фракція БПП, починаємо розказувати "аби чогось не трапилося". Так працювати не можна, так ми країну не вбережемо", – переконаний депутат.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook