Серед умов, імовірно, будуть боротьба з корупцією, модернізація апарату державного управління, соціальна сфера Україна повинна буде виконати вимоги Європейського союзу, які Київ і Брюссель зараз узгоджують, до березня 2019 року для отримання наступного траншу макрофінансової допомоги.

Читайте також: Рейтинг найпотужніших націй світу – Україна у топ-50

Про це у коментарі журналістам на полях саміту Україна-ЄС у Брюсселі заявив віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє Громадське Радіо.

"Однією з головних тем, яку обговорювали на саміті Україна − ЄС, була програма макрофінансової підтримки України. Як ви знаєте, нещодавно вона була погоджена членами ЄС та Європейським парламентом. Наступний крок − узгодити меморандум про взаєморозуміння, що обумовлює наступну макрофінансову програму на умовах, які ми тут обговорили, − це подальша боротьба з корупцією, модернізація державного управління, соціальна сфера. Насправді ми повинні працювати у стислі терміни, бо вся програма повинна бути узгоджена, імплементована і виплачена до березня 2019 року, оскільки макрофінансова програма тісно повʼязана з виплатою програми МВФ. Поточна програма МВФ закінчується у березні 2019 року", − наголосив Домбровскіс.

Таким чином Україна повинна буде виконати всі погоджені умови до березня 2019 року. Серед умов, які можуть бути погоджені, − у сфері боротьби з корупцією, зокрема, створення ефективного механізму для перевірки електронних декларацій. 

Читайте також: У Туреччині потяг зійшов з рейок: є загиблі, десятки поранено

Нагадаємо, 9 липня у Брюсселі відбувся 20-ий саміт між Європейським Союзом та Україною. Президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер і президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі ухвалили спільну заяву.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter