Україна і Сербія підписали документ, який стосується обміну даними між митними органами обох країн і повинен підвищити ефективність боротьби з корупцією. Про це президент України Петро Порошенко заявив під час спільної прес-конференції з президентом Республіки Сербія Олександром Вучичем в Белграді.

Читайте також: Через корупційну схему з "євробляхами", на Волинській митниці "відмили" 40 млн доларів

"Дуже важливий ... документ, який був підписаний. Його мета – ефективна боротьба з корупцією, щоб не дозволяти тим, хто нечистий на руку, ухилятися від податків – і в Україні, і в Сербії. Це також той документ, який я хочу, щоб Україна підписала з усіма основними торговими партнерами. І я думаю, що цей процес точно буде продовжений", – розповів Порошенко.

Як уточнили в прес-службі президента України, підписаний документ передбачає обмін даними митної статистики зовнішньої торгівлі, зіставлення цих даних і виявлення наявних розбіжностей.

Читайте також: Українцям стало простіше їздити до Сербії

Передбачається, що обмін такими даними сприятиме підвищенню достовірності статистичних даних країн, а також недопущенню, виявленню та припиненню порушень законодавства держав-сторін. Підписаний протокол передбачає введення прямого співробітництва між компетентними органами сторін в сфері митної статистики.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter