У 2019-му році щонайменше 40 країн очікує скорочення робочої сили, зокрема найсильніше це буде помітно в Україні.

Читайте також: Зарплати – вищі, умови – кращі: повідомили, куди українці найчастіше їздять на заробітки

Про це згадали аналітики консалтингової компанії Price waterhouse Coopers (PwC) в своєму огляді Global Economy Watch, пише УНН.

Так, експерти, грунтуючись на даних Світового Банку за 2018 рік, склали рейтинг країн з прогнозовано найшвидше скорочуваною робочою силою у 2019 році. Скорочення робочої сили в цьому році, згідно з прогнозами, досягне близько 1,4%. За Україною в рейтингу слідують Болгарія, Румунія, Литва, Угорщина, Латвія, Молдова, Хорватія, Росія і Білорусь.

Крім того, згідно з даними Світового банку, в семи країнах G20 так само відзначається скорочення робочої сили, як і у випадку з іншими великими економіками, такими як Австрія, Португалія та Іспанія. У 2019 році, відзначають аналітики, коло таких країн буде тільки рости.

Читайте також: Штрафи за булінг у навчальних закладах: Порошенко підписав закон

"Зменшення кількості працівників проблематично для економіки. Продуктивність повинна підвищуватися швидше, щоб обсяг виробництва залишався незмінним. Державне фінансування повинно бути отримано від меншого числа вкладників. І якщо скорочення робочої сили викликано старіючим суспільством, з'являється більше пенсіонерів, які повинні бути забезпечені підтримкою в старості. Ми очікуємо, що далекоглядні уряди приділятимуть більше часу роздумів про те, як довше зберігати своїх літніх працівників частиною робочої сили в найближчі роки", – зазначили автори доповіді.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter