Фінляндія очолила щорічний рейтинг найщасливіших країн світу World Happiness Report, який складається в рамках ініціативи ООН Sustainable Development Solutions Network (SDSN).

Читайте також: Рівень депресії серед молоді зріс на 60%

Цікаво, що Фінляндія займає перший рядок рейтингу вже другий рік поспіль. Крім неї в десятку найщасливіших країн увійшли Данія, Норвегія, Ісландія, Нідерланди, Швейцарія, Швеція, Нова Зеландія, Канада та Австрія.

Росія зайняла в списку 68-е місце, втративши в порівнянні з минулим роком 9 позицій і зараз вона знаходиться в рейтингу між Пакистаном і Філіппінами.

Читайте також: Як гормони впливають на сексуальне життя

Україна піднялася на п'ять сходинок вище і зайняла 133-тє місце зі 156. У минулому році Україна була на 138-й позиції.

На останньому місці в рейтингу опинився Південний Судан, також в хвості рейтингу щастя найменш: ЦАР, Афганістан, Танзанія, Руанда, Ємен, Малаві, Сирія, Ботсвана і Гаїті.

 

 

Доповідь складається на підставі дослідження думок жителів 156 країн. В опитуваннях досліджуються кілька аспектів, в тому числі ВВП на душу населення, очікувана тривалість життя, рівень соціальної підтримки, корупції та інші дані. Показник щастя вимірюється на підставі даних опитувань за 3 роки, рейтинг 2019 року складено за даними 2016-2018 років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook