Україна цьогоріч посіла 102-ге місце у рейтингу свободи ЗМІ у світі.

Читайте також: Охоронці Медведчука 4 години тримали журналістів "Bihus Info" в лісі перед телекамерами "112" і NewsOne

Про це повідомляється на сайті організації "Репортери без кордонів".

Зазначається, що в Україні існує багато різних ЗМІ, а її влада прийняла низку довгоочікуваних реформ після революції 2014 року, зокрема закони про прозорість володіння ЗМІ та доступ до державної інформації. Однак, на думку представників організації, цього не достатньо.

Також зазначається, що інформаційна війна з Росією мала негативні наслідки, включаючи заборони на російські ЗМІ та соціальні мережі і "чорні списки" іноземних журналістів.

Читайте також: Середній показник присутності української мови на телебаченні досяг 92%

"Вибори, що проводяться у 2019 році, підсилюють напруженість: почастішали погрози та напади, порушення конфіденційності джерел, стеження за журналістами-розслідувачами та маніпулювання новинами. У північно-східних районах, що контролюються сепаратистами, досі є закриті райони, куди не можуть потрапити критично налаштовані журналісти або іноземні спостерігачі", – йдеться у звіті.

Загалом організація оцінила рівень свободи ЗМІ у 180 країнах світу. Перше місце в індексі свободи ЗМІ вже третій рік поспіль посідає Норвегія. За нею слідують Фінляндія та Швеція. На останньому місці – Туркменістан.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook