Російські видавництва, які систематично поширують продукцію антиукраїнського змісту, підпадуть під санкції.

Читайте також: Регіна Тодоренко знялася для обкладинки російського глянцю (фото)

Про це заявив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, передає УНН.

"Держкомтелерадіо вніс на розгляд Уряду проект розпорядження Кабінету Міністрів України щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до російських видавництв, що продукують і поширюють продукцію антиукраїнського змісту. Ці видавці свідомо заключають договори з „творцями“ текстів, які спрямовані на розпалювання міжетнічної, релігійної ворожнечі, пропагують насильство та вчинення терористичних актів проти України. Така „література“ є складовою гібридної війни, яку веде проти України Росія. І їй треба давати гідну відсіч", – зазначив Червак.

Проект розпорядження розроблено Держкомтелерадіо на виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка.

Читайте також: В Раді придумали покарання для фанатів "русского мира"

У разі прийняття зазначеного розпорядження Кабінету Міністрів України очікується значне скорочення імпорту видавничої продукції із території держави-агресора. Разом з тим, у Держкомтелерадіо висловили сподівання, що вивільнені ринкові ніші відкриють нові можливості для українських видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції.

Наступний етап процедури – це внесення питання щодо застосування до визначених юридичних осіб персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) на розгляд РНБО України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter