Державне космічне агентство України (ДКАУ) хочу побудувати космодром поблизу авіабази Кертін в Австралії.

Читайте також: Ілон Маск готовий до польотів на Марс вже на початку 2019-го

Про це повідомляє Українська правда.

"Україна має технічні знання і довгу історію у сфері світових космічних досліджень. Ця пропозиція є цілком реалістичною. Україна могла б запускати ракети вже завтра вранці, якщо б мала майданчик. Ми пропонуємо наших людей і наші експертні знання, якщо Австралія має землю для використання", – заявив посол України в Австралії Микола Кулінич.

Повідомляється, що ДКАУ для створення космодрому потрібно 5-7 тисяч квадратних кілометрів землі у вигляді оренди промислової площі (біля авіабази Кертін на північному заході Австралії).

ДКАУ також необхідна підтримка Федерального і Державного урядів Австралії у дослідженні земель на їх доступність, отриманні дозволів екологічних служб та вирішенні питань з правами на землю австралійських аборигенів.

"Будівництво стартових майданчиків, ангарів і допоміжних споруд могло б фінансуватися за рахунок приватних інвестицій, а також внесків сусідів і союзників Австралії", – йдеться у повідомленні місцевого видання.

Читайте також: Держдеп США дозволив продаж Україні "Джавелінів"

Космодром може стати основним пусковим майданчиком Азії, який буде обслуговувати комерційні запуски для регіональних партнерів Австралії, таких як Японія, Сінгапур, Південна Корея та Індонезія.

"Пропозиція України у випадку її реалізації може мати чудові можливості. Північний Захід ідеально розташований для розвитку екваторіальних запусків, і це розширить вже наявні широкі можливості Західної Австралії", – заявила сенатор із Західної Австралії Лінда Рейнолдс.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter