На швейцарському торгівельному судні MV Glarus, на яке напали пірати у Нігерійській затоці 22 вересня, перебувало троє громадян України, у полон потрапив один із них.

Читайте також: Мажорне турне: як відпочивають діти українських чиновників

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"22 вересня 2018 року в акваторії Нігерійської затоки був здійснений піратський напад на торгівельне судно MV Glarus, на якому перебувало 19 членів екіпажу, у тому числі 3 громадянина України. Внаслідок нападу піратами було захоплено 12 членів екіпажу, серед яких один громадянин України", – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що наразі судно перебуває на стоянці в районі м. Порт Харкорт з 7 членами команди, серед яких і два українці. Посольству України в Нігерії доручено зв'язатися з ними з метою надання їм необхідної допомоги.

Читайте також: "Ти за Україну? Значить, нацист" – чоловік за образу застрелив студента

Диппредставництву також доручено встановити контакт з судновласником (оператором) судна і нігерійськими правоохоронними органами з метою отримання інформації про вжиті заходи щодо визволення захопленого українського моряка.

"Справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та Посольства України в Нігерії", – резюмували у відомстві

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter