Олексій Нехлопочин – український лікар-нейрохірург  створив титановий імплантат, здатний покращити результати хірургічного лікування людей з ураженнями шийного відділу хребта.  

Читайте також: Український студент отримав півмільйона на розробку стабілізатора напруги

Про це повідомляє "Експрес".

"Олексій Нехлопочин, лікар-нейрохірург відділення патології спинного мозку та хребта Інституту нейрохірургії імені Андрія Ромоданова Національної академії медичних наук України, створив титановий імплантат, який здатний покращити результати хірургічного лікування людей з ураженнями шийного відділу хребта", –йдеться у повідомленні.  

Унікальність винаходу підтвердили фахівці на світовому рівні, а в Україні лікар-нейрохірург отримав нагороду у першому в Україні конкурсі "Нагорода "Санофі" молодим науковцям за дослідження в медицині".   

Читайте також: Відома світова фірма створила навушники, які рахують серцебиття

Звичайні протези, якими користуються зараз, не можуть відтворити вигин спини, який у кожної людини різний. Винахід Нехлопочина здатний максимально підлаштуватися під кожен конкретний хребет.  

Під час операції зламані хребці видаляють, а на їхнє місце вставляють титановий імплантат. Його кінці з’єднують з цілими кістками, регулюють висоту протезу, після цього заповнюють порожнину наповнювачем. Це все сприяє зрощенню хребців у майбутньому і виключає розвиток будь-яких ускладнень.  

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter