Українець прийшов в СБУ і зізнався, що був завербований КДБ Білорусі.

Читайте також: Екс-міністра Криму затримали у Києві

Про це повідомляє «Еврорадио».

У жовтні 2017 року щодо чоловіка порушили кримінальну справу за статтею «державна зрада». Йому загрожувало від 12 до 15 років позбавлення волі. Однак було враховано, що українець добровільно заявив про свої зв'язки з іноземною спецслужбою, а своїми діями не завдав реального збитку державним інтересам України. Тому суд Ріпкинського району звільнив його від кримінальної відповідальності.

Відомо, що в 2006-2017 роках чоловік разом з дружиною жив у Білорусі, в Хойнікському районі Гомельської області. Але на початку літа минулого року його позбавили дозволу на проживання.

Після цього чоловік повернувся до Чернігівської області, де жив з батьками, але регулярно приїжджав до Білорусі до дружини і щоб заправити паливом автомобіль. За словами українця, в липні 2017 го під час чергової поїздки в пункті пропуску «Нова Гута» його і завербували білоруси. Нібито, погрожували депортацією і забороною на відвідування країни. Зібрану інформацію він повинен був передавати співробітнику КДБ під час чергового приїзду до Білорусі.

Читайте також:СБУ затримала бойовика так званої "ЛНР", який катував українських заручників

Українець стверджує, що білоруську сторону цікавила інформація про автотранспорт та особовий склад Державної прикордонної служби України, про правоохоронців в Ріпкинському районі Чернігівської області, а також про місцевих жителів, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі.

Білоруська сторона поки ніяк не прокоментувала цю справу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook