Українська корупція залишила слід у 65 країнах світу. Найчастіше детективам доводиться звертатися по допомогу до правоохоронців Латвії, Кіпру, Великої Британії, Німеччини та Швейцарії.

Читайте також: На Волині посадовець попався на отриманні 2000 доларів хабара

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Майже півтисячі запитів про міжнародну правову допомогу надіслало Національне антикорупційне бюро України до компетентних органів інших держав. Із них лише у ІІ півріччі 2018-го – 118, із яких на 52 надана відповідь. Мета запитів – з’ясувати обставини вчинення корупційних злочинів, в результаті яких завдано шкоди інтересам України", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні понад 60% звільнених чиновників були поновлені на посаді рішенням суду

Прикладами кримінальних проваджень НАБУ, розслідування яких привело за кордон, є: заволодіння 247 млн грн ДП "АМПУ", завдання 12,87 млн дол. США збитків ПАТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія", завдання 60,5 млн дол. США збитків ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація". НАБУ і САП попередньо підрахували, що через корупцію, в якій задіяно іноземних контрагентів, державним інтересам завдано збитки на суму близько 7 млрд грн. Такі дані наводяться у Звіті про діяльність НАБУ за ІІ півріччя 2018 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook