Рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ приймає участь у навчанні "Сейбр Джанкшн-2018".

Читайте також: Показали нову Українську суперзброю (відео)

Підрозділ займається отриманням та перевіркою необхідного для навчання спорядження та техніки. Також тривають штабні процедури щодо планування дій наших десантників, які будуть діяти у складі сил OpFor, тобто сил протистояння основним підрозділам, що тренуються, повідомляє прес-служба Міноборони.

За словами командира роти капітана Івана Федоренка, понад 90 відсотків військовослужбовців української роти мають бойовий досвід участі в АТО (ООС).

"Сейбр Джанкшн-2018" – військове навчання з 173 бригадною бойовою групою, що проводиться командуванням ЗС США в Європі з 4 вересня по 1 жовтня. Маневри будуть проводитися переважно на навчальних центрах Графенвер і Хохенфельс, а також частково на авіабазі Рамштайн. Навчання має на меті оцінити готовність бригади до проведення загальновійськових операцій та підвищити рівень сумісності підрозділів країн НАТО та країн-партнерів.

Читайте також: В Україні завершили випробування снарядів для артилерійської системи "Гіацинт" (Відео)

До навчання залучаються понад 5500 військовослужбовців із США та 19 інших країн НАТО та партнерів: Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Великобританії, Вірменії, Греції, Грузії, Італії, Косово, Латвії, Литви, Македонії, Молдови, Румунії, Туреччини, України, Франції, Чехії та Чорногорії.

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter