В Україні, як і раніше, немає належних засобів індивідуального захисту для лікарів, які борються з коронавірусом, а також вентиляційної системи в лікарнях.

Читайте також: Лікар пояснив вплив коронавірусу на організм: легені – лише перший удар

Як розповів у коментарі виданню "Гордон" керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, епідеміолог Андрій Александрін, немає необхідності закуповувати костюми біологічної безпеки, якщо відсутні якісні респіратори.

"Хто-небудь підготувався до літа? В яких умовах зараз працюють лікарі, я навіть передати це не можу. У "брудній" зоні, де перебувають пацієнти з COVID-19, лікар працює дві-три години в костюмі біозахисту. Теплові удари у медпрацівників щодня", – зазначив він.

За словами Александріна, у відділеннях немає ні нормальної вентиляційної системи, ні кондиціонерів, а персоналу треба ходити в клейончатих костюмах.

Читайте також: Лікарі назвали зовнішні ознаки зараження коронавірусом

"Це взагалі реально ходити в такій екіпіровці, коли у відділенні 30°С? Вони свідомість втрачають на робочому місці. Хоч хто-небудь виділив гроші на те, щоб поставити кондиціонери і налагодити вентиляцію? Ні. Зате всі піаряться на закупівлі костюмів біологічної безпеки, рукавичках, ШВЛ, які в такій кількості не потрібні", – додав епідеміолог.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook