Статистичні дані про поширення COVID-19 в Україні прогнозують оптимістичний сценарій розвитку епідемії. Так, вже з наступного тижня епідемія піде на спад, втім ризики виникнення другої хвилі захворюваності все ще високі. Про це розповів координатор робочої групи з математичного моделювання COVID-19, заступник директора Інституту проблем математичних машин і систем НАНУ Ігор Бровченко, пише Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Повідомили, скільки хворих коронавірусом волинян лікуються у медзакладах області

"В цілому статистичні дані показують оптимістичний сценарій розвитку епідемії. Прогноз на наступні тижні передбачає повільне згасання епідемії, хоча існують ризики другої хвилі COVID-19 при форсованому збільшенні соціальної активності населення", – зазначив Бровечнко.

За його словами, останнім часом в Україні фіксують "певну тенденцію до зменшення співвідношення нових випадків захворювання і випадків одужання".

У НАН також припустили, що з урахуванням безсимптомних випадків COVID-19, дані про смертність та загальну кількість хворих в Україні може бути в 3-5 разів вище, ніж про це повідомили офіційно.

Бровченко спрогнозував, що найближчим часом кількість людей, які одужали перевищить кількість хворих.

Читайте також: У Луцьку працівники стоматполіклініки захворіли на коронавірус

Зазначимо, що за останню добу на Волині зареєстровано 37 нових випадків захворювання на COVID-19. Найбільше випадків за добу зареєстровано у Луцькому районі - 12, м. Луцьку та Ківерцівському районі – по 7 випадків, по 3 випадки зареєстровано в Любомльському та Володимир – Волинському районах, по одному в м. Ковелі, Ковельському, Горохівському, Маневицькому та Старовижівському районах. Одужало 17 осіб. Одна особа померла.

Загалом Зстаном на 9:00 28 травня в Україні 22 382 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 669 летальних, 8439 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 477 нових випадків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook