Українську яхту із близько 60 нелегальними мігрантами на борту затримано у Середземному морі за допомогою прикордонників України.

Читайте також: На Волині затримали нелегалів з Індії

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Українці виступали в ролі виконавців переправлення нелегальних мігрантів з Туреччини до Греції та Італії морським шляхом маломірними яхтами. Наразі відомо про щонайменше 12 громадян України.

"У результаті вжитих спільних заходів у Середземному морі в Каламакському морському регіоні Паліовуна, правоохоронні органи Греції затримали українську яхту. Нею перевозили 57 мігрантів. Члени екіпажу судна – 3 наших співвітчизники. Наступного дня, в аеропорту Афін правоохоронці затримали одного з учасників злочинної організації, який протягом 2017-2018 років, у тому числі в останньому випадку, передавав завербованих громадян України за кордон, де їх у подальшому втягували у вказану протиправну діяльність.

Читайте також: Двоє українців незаконно переправляли мігрантів до Італії

Слід зазначити, що у даній злочинній схемі громадяни України, які здійснювали безпосереднє переправлення незаконних мігрантів до країн ЄС, з точки зору українського законодавства виступають у ролі потерпілих від злочинної діяльності. Їх вербували та відправляли за кордон для втягнення у подальші злочини. У більшості випадків для спонукання українців до вчинення протиправної діяльності застосовувалися шахрайські методи переконання, їм не доводилася справжня мета перевезення осіб на прогулянкових яхтах та у 100% випадків не повідомлялися негативні наслідки в разі їх затримання правоохоронними органами", – йдеться у повідомленні.

Тривають слідчі дії.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter