Роль представників "Національних дружин" під час затвердження бюджету Черкас, ставить дуже багато питань щодо доцільності існування такої організації.

Читайте також: ГО "Національні дружини": гостра реакція українців на створення організації

Про це в ефірі ObozTV заявив блогер Кирило Сазонов.

"Те, що відбулося в Кременчуці, мене дуже збентежило. Те, що ми бачили в черкаській міськраді мені теж не сподобалося. Коли люди в масках заходять на сесію міськради і до чогось примушують депутатів, то питання, коли вони увійдуть у смак, і, що будуть робити далі. Поки запитань більше, ніж відповідей", – вважає блогер.

За його словами, без представників правоохоронних органів, їхня діяльність автоматично підпадає під правопорушення.

"Одна справа, коли щось схоже на народні дружини, які патрулюють вулиці - це прекрасно і чудово. Але інша справа, що без правоохоронних органів, якщо з ними немає жодного співробітника поліції, вони позбавлені будь-яких прав. Вони захочуть перевірити у мене документи на вулиці? Я не буду показувати їх цивільним хлопцям. Їм доведеться це зробити або силою, або іншим порушенням закону. Тим самим, вони стають не захисниками закону, а порушниками", – зазначив Сазонов.

При цьому він підкреслив, що якщо за ними стоїть хтось із олігархів, то "це дуже ризиковано, бо тоді, це приватна армія".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter