Медик Оксана Виговська заявила, що український штам коронавірусу відрізняється від китайського, він менш агресивний.  Про це пише Апостроф.

Читайте також: "Середньовічний підхід": у МОЗ заявили, що колективного імунітету від коронавірусу немає

"Збудник коронавірусної хвороби COVID-19 мутує і особливість його мутації у тому, що виникає багато його варіацій (серотипів). Є серотипи більш агресивні, які викликають більш тяжкі хвороби, вищу частоту ускладнень (на початку пандемії), і є відносно легкі. Вірус – це живий організм, він так влаштований, що для того, щоб вижити, він має пристосовуватися до навколишнього світу і один із механізмів пристосування – це його мутабельність", – сказала вона.

За її словами, в Україні за рахунок того, що перші випадки вірусу були привезені з Австрії, Франції, Німеччини серотипи відрізняються від тих, що були у Китаї.

Читайте також: Китайські вчені виявили коронавірус ще 7 років тому, але приховали інфомацію, – ЗМІ

"На наше щастя, серотипи у нас європейські, але не з Італії, чого ми боялися, бо там вони якраз агресивніші. І оскільки серотипи, які були завезені, більш слабкі, тому клінічна картина наших пацієнтів перебігає легше, менше частота розвитку ускладнень, менше тяжких та критичних пацієнтів, менше хворих, які потребують штучної вентиляції легень. Звісно, люди гинуть і у нас, але летальність значно менша, якщо порівнювати з іншими країнами", – пояснила Виговська.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook