Студент третього курсу Одеського національного політехнічного університету Михайло Хімченко отримав 500 тисяч гривень в рамках стипендіальної програми CIG R&D LAB 2017-2018 університету і Chernovetskyi Investment Group на створення і масове виробництво інверторного стабілізатора напруги.

Читайте також:  Не тільки авто: Porsche випустила вино

Про це повідомляє AIN.UA.

Зазначається, що розробка вирішує проблему перепаду електричної напруги і нестабільного електроживлення і створена, в першу чергу, для захисту газових котлів.

Студент працював над стабілізатором напруги протягом десяти місяців спільно з батьком Юрієм і науковим керівником, викладачем університету Ігорем Бліновим.

За підрахунками авторів проекту, кількість газових котлів з електричним управлінням в українських будинках становить близько 7,5 млн.

Вони відзначають, що проблема захисту цього чутливого до перепадів напруги обладнання є досить гострою. Творці пристрою будуть пропонувати продукт на українському ринку за 4000 гривень.

Читайте також: Винахідники представили гідровелосипед у Новій Зеландії (Відео)

Вони підкреслюють, що за своїми технічними характеристиками і якістю він не поступається дорогим європейським аналогам.

Додамо, CIG R&D LAB – освітня стипендіальна програма, спрямована на допомогу учасникам у створенні інноваційних розробок. У 2017-18 навчальних роах пройшов пілотний проект програми, а на наступний вже запланована нова.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter