Українські школярі грають у нову смертельну гру «Червона сова», яка аналогічна до недавнього «Синього кита».

Читайте також: Школяр повісився на дверній ручці на Миколаївщині

За правилами гри діти мусять не спати декілька днів та виконувати різні суїцидальні завдання так званих кураторів, повідомляють  Вести.

Поліція уже розслідує справу за одним із фактів затягування до гри київської 14-річної школярки, яка зникла 30 листопада, батькам сказала, що пішла на урок англійської, а додому так і не повернулася.

«Знайомі бачили дочку в Умані, про що повідомили в Facebook. Лєра ніколи раніше не тікала з дому і завжди була зразковою дитиною», − розповідає мама дівчинки Галина Першко.

Дівчинку вдалося відшукати в уже згаданій Умані, вона була у відстороненому стані, на руках були порізи, а телефон розібраний на деталі.

Дитина не знала, чому її шукають. Їй дали установку, що вона поїхала до бабусі, хоча та живе за 50 км від Умані.

За словами Галини Першко, зараз ведеться слідство. Знайомі дівчини зазначили, а поліція підозрює, що причиною всьому стала гра «Червона сова». У самій поліції справу поки не коментують.

Правила гри «Червона сова» нагадують «Синього кита». Куратори також через соцмережі дають завдання, змушують дітей не спати ночами заради загадкового призу. На YouTube буквально на цьому тижні з'явилося відразу кілька роликів, присвячених «Червоній сові». Наскільки поширена ця гра в Києві, в поліції не змогли відповісти.

 Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook