За результатами кампанії з декларування доходів, проведеної у 2018 році, загальна сума доходів, які задекларували українці зросла на 9,9 мільярда гривень та склала 73,1 мільярда гривень.

Читайте також: Українців не виселятимуть з гуртожитків: ВР продовжила мораторій

Водночас, кількість декларацій, які українці подали до податкової зменшилась на 14 тисяч.

У ДФС зазначають, що одна мешканка Києва задекларувала рекордний дохід та сплатила за нього 120 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

"Окрім цього, трьома мешканцями м. Києва та Київської області задекларовано та сплачено до бюджету податкові зобов’язання в розмірі від 50 млн грн до 100 млн грн", – зазначають в ДФС.

Читайте також: Мінфін оприлюднив прогноз: як зміниться зарплата українців за три роки

За даними податківців, найбільше українці добровільно декларували іноземних доходів (8,4 мільярда гривень), доходів від отримання спадку (7,4 мільярда гривень), продажу чи обміну нерухомості (6,1 мільярда гривень) та інших доходів (13,2 мільярда гривень).

Зазначимо, що декларувати свої доходи в Україні зобов'язані представники центральної та місцевої влади, посадовці держустанов, а також особи, що отримують значні доходи від інвестиційної діяльності або у спадок.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter