Національний банк України дозволив операторам поштового зв'язку отримувати ліцензії на здійснення операцій з обміну валют. Відповідні зміни набудуть чинності 7 лютого.

Читайте також: За обмін купюр у 500 євро братимуть комісію

Зокрема, починаючи з 7 лютого, тобто з дати набуття чинності нового закону про валюту, українці зможуть обмінювати валюту у відділеннях поштових операторів, які отримали відповідну ліцензію, пише газета Громадське.

Умовою для отримання ліцензії є наявність щонайменше 50 відділень такого поштового оператора у не менш ніж половині областей України.

Також, починаючи з 7 лютого Нацбанк спростить умови отримання валютної ліцензії не лише для поштових операторів, але й для небанківських фінансових установ. Зокрема, там зменшили вимоги щодо власного капіталу таких установ з 10 мільйонів гривень до 5 мільйонів гривень.

"Небанківські фінансові установи та національний оператор поштового зв’язку, які вже мають генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій, матимуть шість місяців перехідного періоду, щоб привести свою діяльність у відповідність до нових вимог", − зазначають в НБУ та додають, що за наявності ліцензії обмін валют поштові оператори зможуть здійснювати уже з 7 лютого.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter