З’явилися відносно прості варіанти, як ввезти машину в Україну і «втратити» її для перевіряючих органів.

Про це повідомляє "Автотема".

Не так давно в групах, де продають нерозмитнені автомобілі, стали розганяти інформацію про схему «довічного транзиту».

«Суть така, що нібито потрібно ввезти машину в режимі транзиту (5-10 днів), прострочити цей термін і заплатити штраф 8100 грн. Нібито після цього машина стає «вічно транзитною» і наступного разу власника ніхто не покарає. Після цього багато хто заганяли машини на себе у режимі транзиту і не морочилися з «верблюдами». Ця схема підломила заробітки «верблюдів». Багато хто стали шукати поляків чи литовців, які безпосередньо доставляли машини до польського кордону, а вони там їх забирали і самі завозили. Після цього машина «губилася» в Україні. Таких машин дуже багато», — розповідає автоексперт Сергій Креймер.

Інший варіант «втратити» авто перед контролюючими органами — завезти його в Україну і отримати довідку про його повне знищення.

«Далі машина перебуває тут навіки-вічні. Але ця схема досить дорога і здебільшого використовується на дорогих машинах, які з якихось причин не можуть виїхати за територію України», — додає Сергій Креймер.

Ще з новенького — американські машини на «повітряній реєстрації.

«Таких у нас дуже багато. Вони були завезені з США і Канади. Вони «зависли у повітрі», і рідко хто вивозить їх через територію України раз на рік. Тобто вони теж у вічному режимі тимчасового ввезення. На тому ж auto.ria можна знайти оголошення про продаж «вічного» автомобіля. Тобто, свого часу він був завезений громадянином США, який поставив на нього тимчасові номери, через рік зняв з обліку для вивезення машини, але машину не вивіз. Такі машини потрапляють у вічну «сіру зону», і на сьогодні вивезти їх не реально», — говорить автоексперт.