Новий сплеск активності амброзії з високими та надвисокими концентраціями її пилку чекає пацієнтів майже по всій Україні. Виключення становитимуть, хіба що, Волинь, Рівненщина, Київщина та Карпати, де концентрації пилку амброзії будуть помірними.

Читайте також: Уляна Супрун порадила, як "контролювати" бронхіальну астму

Про це повідомляє Європейська Аероалергенна мережа.

Здебільшого, помірними будуть і концентрації пилку полину, які знижуватимуться до низьких на Півночі країни. Злакові трави все ще викидають у повітря пилкові зерна, але вони або поодинокі або спостерігаються у низьких концентраціях.

У помірних концентраціях, особливо – у Лісостеповій та Лісовій зонах, – та у низьких – на решті території України, – все ще спостерігатиметься помірноалергенний пилок рослин родини Амарантові (лобода, амарант). У низьких концентраціях реєструватиметься малоалергенний пилок Конопляних (конопля, хміль). Помірноалергенний пилок рослин пилок Айстрових (ромашка, соняшник та схожі на них квіти) очікується у низьких концентраціях, як і пилок малоалергенної кропиви у містах Лісової та Лісостепової зон. Пилок подорожника, щавлю та інших рослин родини Гречкові буде поодиноким. Пилкові зерна цих рослин мають помірну алергенність.

Читайте також: Яку небезпеку приховують кліщі і що робити, якщо вони вас вкусили?

А от рівні малоалергенних спор кладоспоріуму та алергенної альтернарії в повітрі України будуть низькими. Спори шапинкових грибів та епікоккуму, гельмінтоспоріуму, периконії, стемфіліуму, плеоспори, іржастих та сажкових грибів спостерігатимуться у низьких концентраціях.

Дощі майже не вплинуть на алергенну обстановку тижня, що розпочався – на більшості території країни їх знову не прогнозують.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter