МОЗ України в п'ятницю, 22 листопада, попередило про загострення вірусу Коксакі ентеровірусного захворювання, яким найчастіше хворіють діти до п'яти років. Від нього немає вакцин і він не вимагає спеціального лікування, оскільки є симптоматичним.

Читайте також: Волинян закликають перевірити імунітет до небезпечних хвороб

Коксакі − це група з 30 активних вірусів, які живуть у шлунково−кишковому тракті, повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України

Його складно діагностувати, оскільки симптоми схожі на більшість сезонних захворювань − кашель, біль у голові і м'язах, можливі розлади шлунка.

Однак безпомилково визначити вірус Коксакі можна через водянистий висип, який з'являється в роті, між пальцями рук і на ногах.

"Він не потребує додаткового догляду, тільки в разі запалення потрібно звернутися до лікаря. Також потрібно боротися з температурою, якщо вона піднялася вище за 38,5", − уточнили медики.

Щоб уникнути інфікування, в МОЗ порадили мити руки після прогулянок і відвідування місць скупчення людей, не контактувати з хворими і стежити за дітьми, щоб вони не тягнули сторонні предмети в рот.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook