"Укренерго" попередило про ризик виникнення надзвичайної ситуації в енергетичній системі через пік споживання електроенергії в зв'язку зі спекою. Про це в п'ятницю, 21 червня, повідомила прес-служба "Укренерго".

Читайте також: Чекали на автобус: блискавка одним ударом вбила трьох людей на зупинці

"В енергосистемі склалася загрозлива ситуація із забезпеченням балансу виробництва та споживання електроенергії. За останні два тижні в Україні зафіксовано рекордні показники температури повітря, при цьому пік споживання потужності склав 17 935 МВт", – відзначили в компанії.

При цьому в "Укренерго" уточнили, що за 10 днів спеки запаси вугілля на складах ТЕС зменшилися майже на 10%.

Читайте також: Війна за ринок доставок посилок "заробітчан": хто і як прагне захопити "поток"

"При подальшому підвищенні температури, збереженні тенденції виведення блоків ТЕС в аварійний ремонт і відсутність палива на теплових станціях в енергосистемі складеться надзвичайна ситуація. Це означає, що в "Укренерго" не залишиться інструментів для забезпечення покриття максимальних навантажень в енергосистемі. У таких випадках "Укренерго" може застосовувати графіки аварійного відключення для забезпечення цілісності енергосистеми", – відзначили в компанії.

На думку керівництва "Укренерго", вирішити питання може прискорення виведення з ремонтів Трипільської, Зміївської ТЕС ПАТ Центренерго і Слов'янської ТЕС "Донбасенерго" або ж включення в роботу газомазутних блоків ТЕС.

Крім цього для подальшої надійної роботи енергосистеми необхідно забезпечити стабільність поставок вугілля, зокрема на Криворізьку і Луганську ТЕС ДТЕК "Енерго". З цього приводу "Укренерго" вже звернулося до РНБО з відповідним листом. Від оперативності прийняття рішення та його виконання поки буде залежати операційна безпека енергосистеми України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook