Сьогодні, 14 вересня, у південних та західних областях, а також на Донеччині слід очікувати на грози, а у Херсонській, Запорізькій, Донецькій областях та Криму місцями пройдуть сильні дощі, град та шквали 15-20 м/с.

Читайте також: Метеорологи шокували прогнозом на майбутню зиму

Протягом дня тепло буде на всій території України – стовпчики термометрів коливатимуться від +24 і аж до +29 градусів (Луганщина). Вночі ж прогнозують зниження температури до +12-14 градусів, попереджають в Укргідрометцентрі.

У суботу, 15 вересня, дощі накриють майже всю територію України. Сухо буде тільки на Чернігівщині, Сумщині, Полтавщині та Черкащині. Температура повітря, порівняно із п’ятницею, помітно не знизиться.

У неділю, 16 вересня, дощі та грози покинуть західні області та перемістяться до центральних і східних, прямуючи до Росії. Водночас, помітно знизиться денна температура повітря. На всій території України вдень стовпчики термометрів показуватимуть +20-22 градусів, а найтепліше буде у південних областях – +23-25 на Херсонщині, Миколаївщині та Одещині.

Читайте також: ТОП-5 способів підготувати організм до активної осені

Цієї осені синоптики прогнозують два бабиних літа: одне в період з 15 по 25 вересня, друге – з 4 по 10 жовтня. Температура у ці дні сягатиме 20 градусів тепла.

У другій половині жовтня очікується похолодання, короткі нічні заморозки, дощі та мокрий сніг наприкінці місяця. Така погода продовжиться і в перших числах листопада, однак в середині місяця буде знову сонячно і досить тепло. Справжня зима може початися вже 27 листопада. В цей день синоптики обіцяють рясний сніг і морози.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter