Чиновники придумали нові способи відмовити українцям в отриманні пільг і субсидій. Наприклад, на початку весни 2018 року Київський департамент соцполітики почав розсилати пенсіонерам повідомлення про те, що субсидії вони отримувати більше не будуть. Чиновники пояснили це тим, що їх "дохід перевищив податкову соціальну пільгу", - повідомляє Вечірній Київ.

Читайте також: Монетизація субсидій: людям пояснили як це працює

Як незабаром розповіли в Мінсоцполітики, одержувачі державної допомоги не можуть одночасно мати і пільги, і субсидії. Зараз повноваження місцевих управлінь соцдопомоги значно розширили. Тепер вони можуть самостійно приймати рішення про надання субсидій або відмовляти в них. Якщо сім'я втратить право її отримувати, пільги обіцяють не чіпати.
З огляду на, що в лютому 2018 року обсяг заборгованості населення за житлово-комунальні послуги побив черговий рекорд, досягнувши позначки 36,9 млрд грн., Борги також стають все більш поширеною причиною скасування субсидій.

Ще в минулому році Кабмін зобов'язав служби соцзахисту населення не продовжувати і не надавати субсидії громадянам, які мають борг за ЖК-послуги у розмірі 340 грн. і вище. Призначити або відновити виплату допомоги погоджувалися лише після того, як мешканці принесуть довідку про відсутність заборгованості.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter