Верховній Раді зареєстрований і відправлений до профільного комітету проект закону про великі штрафи за публічне розпивання алкогольних напоїв та пива, а також за появу нетверезим в громадському місці.

Читайте також: Розповіли, який алкоголь найчастіше підробляють в Україні

Чинний Кодекс про адмінправопорушення передбачає за розпивання алкогольних напоїв на вулицях або попередження, або штраф 17-85 грн. Автор проекту закону, народний депутат Володимир Мисик, вважає, що це занадто м’яке покарання, повідомляють Факти.

“Негативним фактором, що сприяє поширенню алкоголізму серед населення, є відсутність адекватного рівня штрафних санкцій”, – переконаний парламентарій.

Мисик пропонує за розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в непередбачених законом місцях штрафувати на суму 340-510 грн. Таке ж покарання пропонується ввести за появу в громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль.

За повторне порушення закону пропонується карати штрафом 510-850 грн. Якщо протягом року громадянин вже двічі піддавався адмінстягненню, але висновків не зробив, пропонується довести штраф до 1190 грн.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter