В Україні частина сімей отримали в лютому платіжку за тепло з сумою в два рази вище, ніж в минулому місяці або навіть за січень 2019 го. Наприклад, в січні за гарячі батареї у своїй квартирі сім'я Мокієнко виклала 2,7 тис. грн, хоча за грудень було рівно в два рази менше – 1,3 тис.

Читайте також: "Нафтогаз" знизив ціну на газ для населення

За даними, які вказали в платіжці, минулого місяця сім'я спожила 1 Гкал, в цьому – рівно в два рази більше, про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Що цікаво, змінилася і загальна опалювальна площа. У деяких випадках вона виросла в два рази, а в інших навпаки – знизилася.

Глава комітету РКІ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської ради при КМДА Олег Попенко розповідає: причин для зростання платежів може бути кілька:

  • в будинку неперевірений лічильник, тому його показники постачальник не зарахував. Платити довелося за обсягами споживання в минулому році;

  • показники позаминулого місяця знімалися 23 числа, а в минулому – в кінці;

  • в січні температура повітря знизилася на 2 градуси.

Читайте також: Не відкривайте взимку вікна: "слуга народу" порадила українцям, як зекономити на комуналці (відео)

У Київтеплоенерго пояснили так: різниця в платіжках за опалювальну площу пов'язана з тим, що в будинку кілька лічильників. У платіжці відображена площа, прив'язана до конкретного лічильнику. Нарахування проведено коректно, а кияни платять тільки за спожите тепло у вашій квартирі, а також за місця загального користування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook