У польському Лешноволі прикордонники затримали дев'ять нелегальних іммігрантів з Азії, яких в багажнику автомобіля перевозив громадянин України.

Читайте також: Партію сигарет у валізах намагалися перевезти потягом до Польщі

Про це повідомляє УНН з посиланням на Державну прикордонну службу Польщі.

Інцидент стався в четвер, 14 червня, в Краківському районі. Правоохоронці зупинили на трасі для перевірки Volkswagen Passat.

"В автомобілі, за кермом якого був громадянин України, подорожувало десять нелегальних мігрантів. Вони не мали ні документів, ні грошей. П'ятеро з них були на пасажирському сидінні, а чотири – в багажнику. Тільки одна людина працювала відповідно польськими законами", – повідомили у відомстві.

Правоохоронці встановили, що серед нелегальних іммігрантів були в'єтнамці і китайці у віці від 31 до 47 років.

В результаті інциденту були проведені адміністративні процедури, в результаті яких були прийняті рішення, які зобов'язують мігрантів повернутися протягом 30 днів до своїх країн з забороною на в'їзд до Польщі і шенгенські держави терміном на 1 рік. Крім того, азіати були покарані штрафами в розмірі 1000 злотих за правопорушення по ст. 120 розділу 2 Закону про сприяння зайнятості та інститутах ринку праці. Після прийняття рішення всі затримані іноземці були звільнені.

Читайте також: Як українка знайшла роботу мрії у Польщі

Згідно з даними Прикордонної служби, іноземці визнали, що метою їх подорожі було потрапити до Німеччини, де вони хотіли працювати.

Українця, який працевлаштовував нелегалів, очікує суд.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter