Чим ближче до холодів, тим актуальнішим стає питання отримання субсидій на оплату комунальних послуг. Серед іншого, це також залежить й від доходу родини, яка претендує на знижку.

Читайте також: Чого очікувати українцям від підвищення пенсій

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Конкретної суми, яка б завадила отримати субсидію не існує. У кожному випадку питання надання знижки вирішується індивідуально. Наприклад, якщо у сім’ї двоє осіб, а прибутки складають 20 тис. грн, то субсидію вони, скоріш за все, не отримають. Натомість якщо сукупний дохід сім’ї з 5-7 людей ті ж 20 тис. грн, то отримати знижку цілком реально.

Існує єдина формула розрахунку, яку застосовують для вирішення питання щодо надання субсидії.

Читайте також: Українці по-новому платитимуть за комуналку

Середньомісячний дохід на кожного члена сім’ї прирівнюється до прожиткового мінімуму. На підставі цих даних обчислюється відсоток платоспроможності всієї родини.

Навіть якщо людина живе сама і отримує 20 тис. грн щомісяця, вона може звернутися за субсидією. Використовуючи формулу, її платоспроможність буде оцінена приблизно у 80%. Сім’я з 6 осіб, з таким же рівнем доходу, буде мати значно менший відсоток платежу. Саме вони, скоріш за все й отримають знижку на оплату комунальних платежів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter