У березні українським пенсіонерам перерахували виплати. Кожен громадянин, якого торкнулося це підвищення, отримав збільшені в середньому на 514 гривень виплати.

Читайте також: Порошенко підкуповує виборців державними коштами, які знімають з ремонту лікарень та шкіл

Про це свідчать дані, які повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає Хвиля.

"На сьогодні середня сума підвищення для осіб, пенсії яких підлягали перерахуванню, становить приблизно 514 гривень", − заявив Розенко.

Також він уточнив, що для 2,5 мільйонів українців пенсії збільшили від 100 до 400 гривень, для 1,5 мільйонів − від 400 до 700 гривень, для 500 тисяч − від 700 до 1000 гривень. Відзначається, що найвищі доплати, більш ніж у 1000 гривень, отримали 2,5 мільйонів пенсіонерів.

За словами віце-прем'єра, ті, хто не отримав додаткову пенсію, отримають виплату в розмірі 2410 (1205 гривень у березні та квітні).

Нещодавно Міністерство соціальної політики повідомило про розробку нового законопроекту, який кардинально змінив порядок виходу українців на заслужений відпочинок. Нова пенсійна система торкнеться пільгових категорій українців.

Читайте також: За 5 років соціальні продукти подорожчали втричі

Мова йде про накопичувальну систему, коли саме пільговики першими будуть отримувати доступ до неї. Відомо, що українці будуть зобов'язані 10% від зарплати відкладати на старість.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook