Із 18 січня в Україні очікуються снігопади та хуртовини, а з 25 січня – сильне похолодання зі зниженням температури до -20, -25 градусів морозу.

Про це заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда під час засідання штабу ДСНС щодо заходів з попередження надзвичайних ситуацій у зимовий період, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В найближчі 10 днів ми чекаємо як мінімум два періоди погіршення погодних умов, які можуть призвести до суттєвого погіршення роботи господарства та створити проблеми населенню. 18 січня ми чекаємо проходження через центральну частину України, крім Сходу і Заходу, достатньо активних пари циклонів, які приведуть до випадіння сильного, місцями дуже сильного снігу, налипання мокрого снігу, а також посилення швидкості вітру, хуртовини. Ми очікуємо приріст сніжного покриву, додасться ще на 10-20 сантиметрів в більшості областей України”, – сказав Кульбіда.

Він зазначив, що перед цим, 15, 16, 18 січня спочатку на Лівобережжі, а потім і на іншій території України очікується випадіння снігу до 10 см. “Таким чином, сумарна кількість висоти снігового покриву може скласти 20-30 сантиметрів в більшості областей України”, – додав Кульбіда.

Кульбіда також повідомив, що 21-22 січня очікується глибокий та активний циклон з Балканського півострову, який принесе сильні снігопади з переходом у дощ, дощ в сніг, штормові вітри, ожеледицю і посиленням штормового вітру до 15-24 метрів в секунду.

Також прогнозуються значні коливання температурного режиму.

За його словами, в найближчі дні температура знизиться в нічний час до -4, -9 градусів, а на північному сході до -10, -14 градусів морозу.

“Починаючи з 25 січня є дуже висока ймовірність сильного похолодання в Україні, зі зниженням температури до -14, -19, а з 27-28 січня до -20, -25 градусів морозу”, – заявив директор Укргідрометцентру.

Водночас він додав, що протягом наступних днів прогноз буде деталізовано.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook