Україна стала останньою у рейтингу доступності алкоголю, цигарок і наркотиків.

Читайте також: За рік українці витратили понад 146 млрд грн на тютюн та алкоголь

За результатами дослідження Bloomberg, перше місце у рейтингу посів Люксембург. Оцінка доступності шкідливих товарів здійснювалася на основі середньої заробітної плати, яку отримує працівник за тиждень роботи. У кошик ввійшли пачка цигарок популярної марки або преміум-класу, пляшка алкогольного напою. Також по 1 граму амфетаміну, марихуани, кокаїну і 1 грам опіоїдів, включаючи героїн, пише ubr.ua.

Так, середньостатистичному мешканцю Люксембургу доведеться витратити на алкоголь і тютюн $206 або 10% від середньої тижневої заробітної плати. Вона становить $2071. Для жителів Швейцарії це коштуватиме $258. Тобто 16% від середньої тижневої зарплати. Французи за шкідливі товари мають заплатити $137. Це 18% від середньої зарплати за один тиждень.

Водночас для середньостатистичного українця шкідливі звички коштуватимуть 13 середніх зарплат за один тиждень роботи. Завдяки цьому Україна визнана найдорожчою країною за доступністю наркотиків, тютюну та алкоголю. Поруч знаходяться Буркіна-Фасо, Пакистан і Непал.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter