Депутати, зокрема Ігор Гузь та Ірина Констанкевич (УКРОП), вимагають у Верховній Раді України призначити вибори міського голови Луцька. Народні обранці заявили, що готові блокувати трибуну парламенту допоки не буде виконана їхня вимога.

Читайте також: Кому лучани довірили б керувати містом: дослідження

"Уже більше року парламент не може прийняти рішення про вибори у місті Луцьк. Це ганебна ситуація… До мене звертаються лучани із запитанням, що заважає парламентарям призначити вибори луцького міського голови?

І знову Луцьк "відфутболюють". Це неправильно, це несправедливо. У місті Луцьк кожна сесія міської ради триває із бійкою, міняються секретарі, змінюються комісії тощо. Вирішення цього питання – єдине: це перевибори міського голови, депутатського корпусу. Хто переможе на цих виборах, має легітимно керувати містом... Луцьк потребує виборів", – цитує Ігоря Гузя ZIK.

Відзначимо, що президентський "Блок Петра Порошенка "Солідарність" та депутатська група "Воля народу", до якої входять волинські олігархи Степан Івахів та Сергій Мартиняк намагаються усіма силами перешкодити призначенню виборів мера Луцька. Причина – відсутність у них кандидата, який міг би реально предентувати на перемогу.

Читайте також: Волинські олігархи і "Опозиційний блок" не дали Верховній Раді призначити вибори мера Луцька

БПП, Івахіва та Мартиняка цілком влаштовує теперішній стан речей і вони надалі готові займатись дестабілізацією політичної ситуації у Луцьку через депутатів міськради, кишенькові ЗМІ та організації на кшталт "Волинського центру розвитку урядування".

Нагадаємо, що Луцьк залишився без міського голови після смерті Миколи Романюка у 2017 році. Найближчим часом парламент має розглянути питання призначення позачергових місцевих виборів у кількох десятках населених пунктів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter