"Укрпошта" покриває збиток від доставки пенсій за нерентабельним тарифом за рахунок отримання доходів від іншої діяльності, а також позик.

Читайте також: Гройсман повідомив, що не допустить припинення доставки пенсії "Укрпоштою"

Однак якщо тариф не підняти, то з 2019 року у компанії не залишиться коштів для виплати зарплат працівникам, – інформує Громадське.

"Але якщо ситуацію з тарифом не вирішити, то з початку 2019 року не буде з чого платити зарплату. 17 звернень було до уряду та Мінсоцполітики, аби вирішити це питання", – повідоми голова "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Він зазначив, що компанія намагається підвищити тарифи на доставку пенсій до 1,8% від суми пенсій для мешканців міст та 2,7 % для мешканців сіл. Такий тариф, на думку Смілянського, дозволить компанії "вийти в нуль" та вкладати кошти у розвиток.

Крім цього, голова компанії відповів на заяву прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана про можливе звільнення керівництва "Укрпошти".

"Щодо звільнення, то прем’єр може звернутися до наглядової ради", – заявив Смілянський.

Читайте також: "Укрпошта" більше не доставлятиме пенсії і закриє 7 тисяч відділень

У разі, якщо Мінсоцполітики не підвищить тариф на доставку пенсій, то, зі слів голови "Укрпошти", компанія потребуватиме близько 1,2 мільярдів гривень на покриття збитків.

"Ми привозимо в руки пенсію 4,4 мільйонам пенсіонерів. З них 800 тисяч – з обмеженими можливостями", – додав Смілянський.

26 жовтня "Укрпошта" повідомляла, що може відмовитися від доставки пенсій та закрити відділення у сільській місцевості через нерентабельність. Пізніше, у коментарі Громадському голова компанії уточнив, що відділення не закриють, якщо Пенсійний фонд підвищить тариф на доставку пенсій.

"У середньому кожне (відділення) щомісяця зазнає збитків майже на 3 тисячі гривень. Одна з головних причин збитковості — доставка пенсій за тарифами, нижчими від собівартості. На кожній доставці втрачаємо 19 гривень", – повідомляв очільник "Укрпошти".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter