Державне підприємство "Укрспирт" хоче змусити легальних виробників платити за сировину на 20% з 1 січня 2018 року.

Читайте також: Як працює алкокартель керівника луцької "Солідарності" Петра Нестерука

Про це заявляє новий в.о. директора держпідприємства Юрій Лучечко, пише 24 канал.

Для того, щоб не допустити ці корупційні схеми ДП "Укрспирту", найбільші виробники України направили відкритого листа президенту і прем'єр-міністру.

Представник ТОВ "УДК" Ігор Стрілець вважає, що все, чого прагне нове керівництво "Укрспирту" – це збільшити свій прибуток. І робить це зовсім не за правилами, адже просто необґрунтовано підвищує ціни на спирт, замість того, щоб оптимізувати витрати і виробничі процеси.

"Корупція "Укрспирту" набуває нових форм, а Лучечко продовжує політику своїх попередників – безальтернативно і необґрунтовано підвищує ціну на спирт, зловживаючи монопольним становищем на ринку", – зазначив Ігор Стрілець.

Якщо ціни на спирт збільшаться, то збільшиться й частка контрафакту, яка вже сьогодні складає більше 50%. З цим потрібно боротись, а не навпаки – ускладнювати роботу підприємствам, які наповнюють бюджет.

Директор ТОВ "Національна горілчана компанія" Віталій Яценко вважає, що з підвищенням вартості, катастрофічна ситуація з нелегальним ринком, що склалася в алкогольній галузі, тільки посилиться і негативно відіб'ється на економіці країни.

"Подібними діями ДП "Укрспирт" намагається перекласти відповідальність за свою неефективну роботу в першу чергу на легальних виробників алкоголю, а також на кінцевих споживачів, закладаючи у вартість своєї продукції зміст тисяч непрацюючих співробітників і охорону виробництва, яке простоює роками", – заявив представник Nemiroff Юрій Сорочинський.

В цих корупційних схемах є тільки один переможець – ДП "Укрспирт". Всі інші – виробники алкоголю, споживачі та бюджет – постраждають від цього, в той час, як "хтось" непогано на цьому заробить.

Тому Петро Порошенко та Володимир Гройсман повинні відповісти і швидко відреагувати на відкритий лист, які направили найбільші виробники України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook