Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун порадила українцям, як правильно пчихати і навіть додала фото з прикладами. Шмаркати ж у долоню міністр заборонила, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте також: Верховна Рада розгляне звільнення Супрун та її заступника

На кафедрі отоларингології кажуть, що найгірше, що може зробити людина, коли збирається пчихнути – затулити ніс рукою. Це загрожує отитом і навіть розривом барабанної перетинки.

"Повітря, яке виходить з дихальних шляхів, з дуже високою швидкістю не знаходить собі виходу через ніздрі і йде у слухову трубу. Особливо це небезпечно для дітей, у яких ця труба широка і коротка і цей шлях більш легкий", – розповідають медики. 

Якщо пчихати без перешкод, з хворого носа вилітає сто тисяч мікробів, які розлітаються зі швидкістю сто тридцять метрів за секунду. При чиханні слиза розповсюджується на два-три метри. Якщо пчихнути, наприклад, посередині трамвайного вагона, мікробами можна почастувати і передніх, і задніх пасажирів. 

Читайте також: Уляна Супрун закликає українців ставати донорами органів

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун рекомендує українцям пчихати у внутрішню сторону ліктя, але не в долоню. 

Експерт з етикету Анна каже, метод Супрун – найестетичніший, якщо чхання заскочило зненацька. В інших випадках варто підготувати серветку. Але найкраще – з погляду хоч етикету, хоч медицини – сидіти хворим удома. І пчихати вільно наодинці.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter