Церковна громада має сама вирішувати, як вона буде називатися – Православна церква України чи Українська православна церква. Про помилку в назві нової помісної церкви в Україні раніше висловився патріарх Філарет.

Читайте також: Релігійні баталії в селі на Волині тривають: прихожан не впускають до церкви (відео, фото)

Про це в коментарі "Обозреватель" повідомив голова комітету ВР із питань культури і духовності Микола Княжицький, додавши, що держава не має права втручатися у це питання.

"Наскільки я розумію, проблема полягає лише у тому, що зараз Українська православна церква – це Українська православна церква Московського патріархату. Але, якщо вони змінять назву, як цього вимагає прийнятий Верховною Радою закон, то ця назва буде вільна і Православна церква України зможе називатися УПЦ, якщо сама прийме таке рішення", – пояснив народний депутат.

Читайте також: На Волині у храмі перед богослужінням вдарили священика

Також Княжицький розповів, як нині правильно називати Українську православну церкву Московського патріархату.

"Поки що вони називаються УПЦ МП. Закон вимагає, щоб вони змінили назву, але поки цього не відбувається. Тому нині вони залишаються УПЦ Московського патріархату. Хоча ця назва вже не є логічною після тих актів, які прийняв Константинополь – це і Томос, і роз'яснення того, що канонічною церквою в України є Православна церква в Україні. Тому після цього, за суттю, вони не є Українською православною церквою, але за назвою є", – сказав він.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter