Підозрюваний в організації злочинної групи, яка здійснила вбивства добровольця АТО Аміни Окуєвої і ще двох осіб, незаконно отримав громадянство України.

Читайте також: Глава Нацполіції: Якби Окуєва була під охороною – потерпілих було би більше

Як повідомила поліція, було встановлено, що уродженець Росії також дав поштовх замовних вбивств директора ДП "Капарол Україна" і директора управління реклами КП "Київський метрополітен", пише OBOZREVATEL.

"Чоловік мав паспорт громадянина України, а в подальшому отримав паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Оперативники поліції Київщини детально дослідили процедуру отримання громадянства.

Поліцейські встановили, що чоловік отримав паспорт на підставі довідки "про реєстрацію особи громадянином України", виданої у березні 2014 року УДМС України в Луганській області. Населений пункт менше ніж через місяць був захоплений бойовиками так званої "ЛНР". Вказана довідка не відповідає нормам чинного законодавства та має ознаки підробки", – сказано в повідомленні.

Читайте також: Затримали вбивць Аміни Окуєвої: перші подробиці (відео)

Слідчим управлінням поліції Київської області розпочато кримінальне провадження ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Українські паспорти затриманого вже визнали недійсними.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook