Уряд України готує концепцію оновлення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, щоб вона відповідала рівню відносин із ЄС.

Читайте також: "Будьте серйозніші, інакше станеться як в Італії", − Зеленський звернувся до українців

Про це у понеділок, 24 серпня, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Гайко Маасом, передає Урядовий портал.

За словами Шмигаля, Угода про асоціацію з ЄС залишається одним з основних інструментів впровадження системних змін в Україні.

"Наразі за дорученням президента уряд готує концепцію оновлення Угоди, щоб вона відповідала рівню наших відносин із ЄС. Уряд має на меті врахувати інтереси українського бізнесу, який прагне більш широко використовувати можливості поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС", – сказав він.

Читайте також: Україна зупиняє безвіз із Білоруссю

Напрацьовані пропозиції, додав очільник уряду, Україна планує представити ЄС під час засідання Ради асоціації в грудні цього року.

Також під час зустрічі прем’єр-міністр висловив очікування, що найближчим часом вдасться завершити процес укладення Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

Прем’єр–міністр також підкреслив, що уряд планує до кінця місяця підписати з Федеральним міністерством економіки та енергетики Німеччини Спільну заяву про започаткування співробітництва у сфері енергетики.

Своєю чергою Гайко Маас наголосив, що ФРН буде й надалі підтримувати Україну в рамках Нормандського формату, а також продовжить допомагати із впровадженням європейських реформ в Україні.

Крім того, федеральний міністр закордонних справ ФРН відзначив, що Німеччина готова надати всебічну підтримку Україні під час свого головування в Раді ЄС, що триватиме до кінця 2020 року. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook