Сьогодні, 27 листопада, Уряд перерозподілив 171,1 млн. грн. на зарплати для вчителів та спрямував 326 млн. грн. на дофінансування медичної субвенції, перш за все на виплату заборгованості заробітної плати лікарям.

Читайте також: У Луцькому міському бюджеті немає грошей на виплату зарплати медикам та освітянам

Відповідну постанову уряд ухвалив під час засідання 27 листопада 2019 року. Про це йдеться на сайті установи.

"Ситуацію, коли через  неефективний розподіл державних субвенцій місцевою владою вчителі та лікарі не отримують заробітну плату, вважаю неприйнятною. Тому в 2020 році почне працювати принцип "гроші ходять за школярем". Це означає, що кількість учнів у школах буде враховуватися при розрахунку зарплати вчителів. Відповідно не буде ситуацій, коли розраховується менша ніж насправді кількість учнів, а вчитель недоотримує чесно зароблені гроші", – коментує рішення Уряду Прем'єр-міністр  Олексій Гончарук.

Міністерство охорони здоров'я також змінює підходи з метою недопущення подібних ситуацій. Так, відповідно до другого етапу медичної реформи з 1 квітня 2020 року розпочинаються зміни у фінансуванні закладів, які надають спеціалізовану допомогу – це поліклініки та лікарні. Всі заклади з другого кварталу 2020 року переходять на фінансування через договір з Національною службою здоров’я України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook